Servir (m/ž)

Sažetak opisa poslova i odgovornosti:

  • Čisti, briše i priprema inventar za usluživanje, posprema prostor, servira predjela i deserte i odnosi upotrijebljeno suđe i pribor sa stola.

Detaljan opis poslova  i odgovornosti:

  • sprema, čisti te polira i slaže pribor za jelo,

  • uklanja prljavo i postavlja čisto restoransko rublje,

  • pomaže konobaru pri posluživanju gostiju jelom i pićem,

  • rasprema stolove nakon završenog obroka,

  • rasprema inventar za posluživanje,

  • brine o osobnoj urednosti i ugodnom izgledu,

  • ljubazno i pristojno se ponaša prema gostima,

  • primjenjuje mjere i sredstva zaštite na radu,

  • obavlja i ostale poslove prema nalogu neposredno nadređenog osoblja

Potrebna znanja, vještine i radno iskustvo:

  • spretnost, pouzdanost, komunikativnost

  • III/IV stupanj stručne spreme, hotelijerska, ugostiteljska škola

  • radno iskustvo na istim ili sličnim poslovima nije neophodno