Sažetak opisa poslova i odgovornosti:
Pomaže pekaru u pripremi, pečenju, aranžiranju i izdavanju svih vrsta pekarskih proizvoda, po ovlaštenju nadređenog obavlja poslove pekara.
Detaljan opis poslova i odgovornosti:
izrađuje tijesta za kruh i peciva,
obrađuje tijesta: dijeljenje tijesta ručno i strojno, vaganje, okrugljenje, međuzrenje, završno oblikovanje komada tijesta za kruh i peciva,
radi na pečenju tijestnih komada za pečenje, ubacivanje u peć i vađenje gotovih proizvoda, hlađenje i obrada,
na dnevnoj bazi radi zapisnik o utrošenim sirovinama, o gotovim pekarskim proizvodima po vrsti i komadno,
vodi računa o higijeni prostora u kojem radi (strojevi, komore i ostale radne površine),
dužan je pridržavati se higijensko – sanitarnih propisa i propisa o zaštiti na radu,
obavlja i druge poslove po potrebi ili po nalogu neposrednog rukovoditelja.
Potrebna znanja, vještine i radno iskustvo:
urednost i odgovornost.
III/IV stupanj stručne spreme, ugostiteljska škola
minimalno 1 godina radnog iskustva na istim ili sličnim poslovima